Hiustenlähdössä auttoi musta huumori - en itkenytkään

 22.9.2022

Eilen se tapahtui. Olen kalju. Tätä edelsi neljän kuukauden tuskailu siitä, että tukkakin lähtee kaiken muun ahdistuksen, tuskan ja pelon lisäksi. Rintasyöpä jotenkin konkretisoituu hiustenlähtöön.

Hiustenlähtö alkoi tasan kaksi viikkoa ensimmäisestä sytostaattihoidosta

Olin jo viikon ollut pesemättä kuontaloani. Halusin säästää kodin viemäreitä. Yritin pitkittää lopullista hetkeä, vaikka tiesin, että se tapahtuu. Tasan kaksi viikkoa ensimmäisestä sytostaattihoidosta hiuksia alkoi lähteä. Kaksi päivää sitten saunomisen jälkeen pesuhuoneen viemärin ritilän päällä oli niin suuri hiustukko, että päätös oli tehtävä. Olin varautunut siihen, että itku vihdoin tulisi. 

Puolisoni ja vierailulla oleva nuorempi poikamme istuivat sohvalla ja katselivat jääkiekko-ottelua. Painuin vessaan ja suljin oven. Otin hiusharjan ja aloin sukia hiuksia päästä urakalla.

Itku ei tullutkaan, joten päätin tehdä hullun videon rankasta aiheesta

Koska olen "ihan pimee" kuten minua on joskus luonnehdittu ja ihan syystä, päätin ikuistaa tämän hetken peilin kautta videolle. Jostakin syytä minua ei vastoin odotuksiani itkettänytkään, vaan nauratti - jotenkin huolestuttavan hullulla tavalla. Videoklippi ja muutama valokuva tuli otettua. Editoisin niistä myöhemmin uudelle instagram-tililleni kelan. Joku hullu musiikki pitäisi myös löytää.

Videointi ja valokuvaus päättyivät tähän. Seuraavaksi otin sakset esiin ja suortuva suortuvalta leikkasin tukkani päänahkaa myöden. Puoliso saisi viimeistellä parranajokoneella.

Astuin ulos vessasta ja kävin morjestamassa omia rakkaita miehiäni. Ilmeet olivat sanoin kuvaamattomat. Poika yritti lohduttaa, ettei kaikilla ole hiuksia. Puoliso taisi kommentoida, että no nyt on komia.

Kaunotar vai hirviö - no ainakin syöpäsairas, ja se näkyy

Eilen aamulla, päivää ennen sytostaattihoitoa numero kaksi, puoliso leikkasi loput. Peilistä katsoi hirviö. Ruskettunut, ryppyinen naama, mustat silmänaluset ja vitivalkoinen kalju. Olen todella hurmaava. No, ei voi mitään. Onneksi on keksitty päähineet ja peruukki. Tosin on tämän kaljun kanssa kotona pärjättävä, kun pipot hiostavat. Passitin juuri poikani hakemaan itseruskettavaa voidetta. Jospa edes kotona en joka kerta pyörtyisi, kun kuljen kaljuna peilin ohi. Ja saunassakaan ei voi pipoa pitää.

Turhamaista, mutta näin minä koen.  Joku muu kokee toisin ja jokainen kokemus on yhtä arvokas.

Look at my hair now -video löytyy Karikoita reitiltäni -instagram-tililtä

Illalla ennen nukkumaan menoa editoin vielä videoklipit ja lisäsin pari kuvaa. Lopussa tuo taideteoksi, Roosa Nauha -rusetti. Olisinkohan pärjännyt sillä Roosa Nauha -suunnittelukilpailussa?

Kiitos, kun luit tämän. Niin ja se video. Se löytyy juuri avaamaltani Instagram-tililtä. Ota seurataan!

https://www.instagram.com/reel/CivNsnTDebR/?utm_source=ig_web_copy_link


Kommentit

Suositut tekstit